artikel

‘Kabinetsvoorstel kooprecht huurwoningen kan de prullenbak in’

bouwbreed

‘Kabinetsvoorstel kooprecht huurwoningen kan de prullenbak in’

De verkoop van sociale huurwoningen is het zoveelste ondoordachte voorstel van dit kabinet.

Volgens Jacques Monasch, woordvoerder Wonen PvdA Tweede Kamerfractie, komt met dit voorstel het einde van de woningcorporatie en het aanbod van betaalbare kwalitatief hoogwaardige huurwoningen in Nederland in zicht.

Op de opiniepagina van vrijdag schrijft Monasch in Dagblad Cobouw dat Nederland geen behoefte heeft aan extra koopwoningen. “Want hoe meer woningen op de markt komen, hoe lager de waarde van de overige koopwoningen, een eenvoudige economische wet van weinig vraag en teveel aanbod. Dit wordt nog eens verergerd, doordat de kopers van deze woningen, de huidige huurders, de starters van morgen hadden kunnen zijn.”

Huren wordt met deze maatregel nog slechts armenzorg, geconcentreerd in bepaalde wijken, weggestopt in een paar wijken of dorpen. Geld om het overblijvende bezit op te knappen, zal steeds verder afnemen, aldus Monasch. Het voorstel kan wat hem betreft “zo snel mogelijk de prullenbak in.”

Reageer op dit artikel