artikel

‘Het gaat er om spannen in 2012’

bouwbreed

‘Het gaat er om spannen in 2012’

Het gaat er dit jaar om spannen, ook in de bouw. Iedereen zal harde keuzes moeten maken. Burgers, bedrijven en bestuurders.

De tijd van gemakkelijke, vrijblijvende oplossingen is voorbij. Dit schrijft columnist Remco de Boer dinsdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw. “Óf er uiteindelijk gebouwd kan worden, zal steeds meer worden bepaald door het vermogen om draagvlak te creëren. De weerstand tegen bouw-, infra- en energieprojecten neemt toe. Het simpelweg doordrukken ervan vergroot de al bestaande kloof tussen burgers en overheid.”

Volgens De Boer moeten politici en bestuurders bezwaren serieus nemen zonder daarbij het algemeen belang uit het oog te verliezen. “Het afgelopen jaar zijn namelijk de gevolgen van kortetermijndenken pijnlijk duidelijk geworden. Banken en vastgoed zijn niet die ‘gratis-geld-machines’ die velen dachten dat ze waren.”

De Boer voorspelt dat wie respect voor mens en milieu weet te combineren met inhoud, gevoel en daadkracht, altijd een goede boterham zal verdienen, ook en misschien wel vooral in 2012.

Reageer op dit artikel