artikel

Denkt u een blokje met me om?

bouwbreed Premium

Ik neem je mee, ik neem je mee op reis… Gers Pardoel

In de bouwbranche maar ook in Nederland als geheel zijn wij goed in het ‘vastdenken’ ; problemen alsmaar groter maken en zo van de regen in de drup komen.

 Kijk naar bedrijven die zichzelf naar beneden praten en zo hun medewerkers en het bedrijf als geheel verder de depressie in duwen. Zie de eurocrisis die door de media verlekkerd aan ons wordt geserveerd. Als iemand aangeeft dat we het nog steeds zo goed hebben, wordt hij als een paria weggehoond. Resultaat: crisis! Als je te lang in de afgrond kijkt, val je er vanzelf in.

Dat het anders kan, ga ik dit jaar bewijzen in mijn jaar van het ‘omdenken’. Voor mij geen beren meer op de weg, geen ‘ja-maar-denken’ maar ‘ja-én-dit kan-ook-nog-denken’. Zie ik een beer op de weg? Dan neem ik een afslag eerder of ik geef hem een lift, mag hij achterop de bagagedrager plaats nemen.

Doet u mee? Dan zien we de Noord-Zuidlijn niet als een bodemloze put waar eindeloos geld in wordt gegooid maar als de nieuwe Deltawerken. Een bouwput is geen last voor de maatschappij maar een openbaar college bouwen. Zet er een tribune omheen en laat de mensen genieten van wat de bouw te bieden heeft.

We gaan geen berg in Nederland bouwen omdat het kan, nee we gaan dingen doen omdat het iets toevoegt aan de samenleving. Niet alles hoeft omdat het kan. Nee, we gaan doen wat eerst niet kon, omdat de klant het vraagt.

Houden we dit met z’n allen vol, dan ontstaat vanzelf een topsector. Niet omdat de overheid dit ooit heeft bepaald. Nee. Maar omdat de klant, ons bestaansrecht, dit zo ziet.

Denkt u een gezellig blokje met me om? Dan zing ik fijn een liedje.

… En spring maar achterop bij mij, dan gaan we samen weg

En ik weet nog niet waar naartoe

Maar dat maakt niet uit want ik weet wel de weg

Gers Pardoel ft. Stef

 

Sjaak Schouteren

Manager Business Development Cunningham Lindsey en voorzitter De NieuwBouw sschouteren@cl-nl.com

Reageer op dit artikel