artikel

Dunne folie reageert direct op gaslek

bouwbreed

Een dunne folie blijkt een betrouwbare detector van gaslekken. Onderzoekers van de universiteit van Sheffield gebruiken daarvoor een synthetisch materiaal dat uitzet zodra het in contact komt met een zuur gas. Het materiaal herstelt zich onder invloed van een neutraliserend gas. Een detector kan dan weer opnieuw worden gebruikt. Vergeleken met andere gasdetectoren reageert de […]

Een dunne folie blijkt een betrouwbare detector van gaslekken. Onderzoekers van de universiteit van Sheffield gebruiken daarvoor een synthetisch materiaal dat uitzet zodra het in contact komt met een zuur gas. Het materiaal herstelt zich onder invloed van een neutraliserend gas. Een detector kan dan weer opnieuw worden gebruikt. Vergeleken met andere gasdetectoren reageert de folie sneller; ook bij kleinere hoeveelheden gas.

Reageer op dit artikel