artikel

Visvriendelijke pomp wint prijs

bouwbreed Premium

Pentair Nijhuis uit Winterswijk heeft de Aquatech Innovation Award gewonnen met zijn visvriendelijke pomp. Palingen kunnen volgens de fabrikant ongehinderd de pomp passeren. Van de andere vissoorten passeert in elk geval 97 procent ongeschonden de pomp. Pentair Nijhuis leerde dat tijdens een proef in samenwerking met adviseur VisAdvies. Het visvriendelijke karakter van de pomp zit […]

Pentair Nijhuis uit Winterswijk heeft de Aquatech Innovation Award gewonnen met zijn visvriendelijke pomp. Palingen kunnen volgens de fabrikant ongehinderd de pomp passeren. Van de andere vissoorten passeert in elk geval 97 procent ongeschonden de pomp. Pentair Nijhuis leerde dat tijdens een proef in samenwerking met adviseur VisAdvies.

Het visvriendelijke karakter van de pomp zit in de speciale waaier. De Aquatech Innovation Award is een initiatief van de vakbeurs Aquatech die deze week plaats vindt in de Amsterdamse RAI. De jury ontving voor de prijs vijftig inzendingen in vijf categorieën. Pentair Nijhuis won de categorie ‘transport en opslag’.

Reageer op dit artikel