artikel

Tiger-stone bestratingsmachine wint prestigieuze Award in Verenigde Staten

bouwbreed

Tiger-stone bestratingsmachine wint prestigieuze Award in Verenigde Staten

De Tiger-stone bestratingsmachine van VANKU bv heeft in de Verenigde Staten een belangrijke internationale innovatieprijs in de wacht gesleept. Tijdens een bijeenkomst van de CURT (Construction Users Round Table) in Phoenix, Arizona, werd de Tiger-stone als 1 van 4 winnaars gekozen uit 697 nominaties wereldwijd. Henk van Kuijk, uitvinder van de Tiger-stone, nam het bijbehorende beeldje in ontvangst. Met het winnen van de NOVA Award wordt Tiger-stone voor de eerste keer met de hoofdprijs beloond.

“Het winnen van de NOVA Award is een geweldige beloning voor ons werk en een grote stap voorwaarts. Het is een belangrijke internationale prijs, uitgereikt in Amerika. Dit betekent de definitieve doorbraak van Tiger-stone in het buitenland. Wij zijn hier heel erg trots op”, aldus Van Kuijk.

De innovatie prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de CIF (Construction Innovation Forum), een onafhankelijke organisatie die als doel heeft om innovaties in de bouwwereld te bevorderen. Tiger-stone was in ons land eerder al genomineerd voor de Herman Wijffelsprijs en de innovatie top 100 prijs.

Hele weg in een keer (her)bestraten

De Tiger-Stone is een zes meter brede machine waarmee een hele straat in één keer is te (her) bestraten, inclusief randafwerking. Het apparaat is simpel te bedienen, een willekeurig persoon kan er binnen vijf minuten mee werken. De Tiger-Stone maakt gebruik van de zwaartekracht, om de stenen in de weg te krijgen zijn er geen bewegende delen nodig. Als vanzelf zakken de stenen omlaag en komen direct in het juiste patroon op de weg terecht. Ook wordt met behulp van de Tiger-Stone direct de randafwerking aangebracht. Het eindresultaat is dat de stenen op de juiste wijze opgesloten liggen tussen de trottoirbanden. De weg is meteen afgewerkt.

De Tiger-Stone beweegt zich elektrisch voort op rupsbanden, deze aandrijving is zeer geluidsarm. Daarnaast zorgen de rupsbanden voor een goede gewichtsverdeling van de circa 2,5 ton zware machine.

Meer info: www.cif.org, www.vanku.nl en www.tiger-stone.nl.

Reageer op dit artikel