artikel

Coating op kas verhoogt opbrengst gewassen

bouwbreed

-Mardenkro heeft een coating ontwikkeld waarmee het glas van tuinbouwkassen diffuus kan worden gemaakt. Het bedrijf uit Baarle-Nassau gaf het product de naam ReduFuse en won er de Innovation Award op de Horti Fair 2011 mee, een internationale tuinbouwvakbeurs, in Amsterdam RAI. ReduFuse is een coating die door middel van spuiten op de kas wordt […]

-Mardenkro heeft een coating ontwikkeld waarmee het glas van tuinbouwkassen diffuus kan worden gemaakt.

Het bedrijf uit Baarle-Nassau gaf het product de naam ReduFuse en won er de Innovation Award op de Horti Fair 2011 mee, een internationale tuinbouwvakbeurs, in Amsterdam RAI. ReduFuse is een coating die door middel van spuiten op de kas wordt aangebracht in de seizoenen waarin de zon zich het vaakst laat zien. Als de ramen van een kas diffuus worden gemaakt, kan van verschillende gewassen de productie aanzienlijk worden verhoogd. Uit onderzoeken is gebleken dat die stijging kan oplopen tot 7 tot 10 procent.

ReduFuse kan in het najaar, als het donkerder wordt, eenvoudig worden verwijderd.

Bij de nieuwbouw en renovatie van kassen wordt een stijgend gebruik verwacht van glas dat fabrieksmatig al diffuus is gemaakt.

Reageer op dit artikel