artikel

Tata zoekt mee naar lichtgevende wanden

bouwbreed

Onderzoekers van Tata Steel en de Universiteit van Swansea werken aan wanden die warmte en licht genereren. De wanden worden gemaakt van staal en glas en zijn bedoeld voor de renovatie. Een van de onderzochte systemen verwarmt ruimten door middel van elektriciteit en een polymeercoating. De stroomsterkte bepaalt de temperatuur. Op eenzelfde manier kunnen wanden […]

Onderzoekers van Tata Steel en de Universiteit van Swansea werken aan wanden die warmte en licht genereren. De wanden worden gemaakt van staal en glas en zijn bedoeld voor de renovatie. Een van de onderzochte systemen verwarmt ruimten door middel van elektriciteit en een polymeercoating. De stroomsterkte bepaalt de temperatuur. Op eenzelfde manier kunnen wanden ruimten verlichten. In het laboratorium werken de technieken volgens de onderzoekers inmiddels naar behoren.

Reageer op dit artikel