artikel

Onnodige saneringen

bouwbreed

Met verbijstering nemen we kennis van deze discussie op Linkedin (‘Het kleefmonster als risicobepaler? De NEN 2990 / 2991 lijkt gebruikt te kunnen worden om mogelijk onnodige saneringen in gang te zetten’). Er is/wordt jarenlang vergaderd over de nieuwe NEN 2990 en NEN 2991. Iedereen heeft er zijn plas over kunnen doen. Maar toch wordt […]

Met verbijstering nemen we kennis van deze discussie op Linkedin (‘Het kleefmonster als risicobepaler? De NEN 2990 / 2991 lijkt gebruikt te kunnen worden om mogelijk onnodige saneringen in gang te zetten’). Er is/wordt jarenlang vergaderd over de nieuwe NEN 2990 en NEN 2991.

Iedereen heeft er zijn plas over kunnen doen. Maar toch wordt er geklaagd over de nieuwe documenten. Want onder de Regeling Bouwbesluit materialen was het allemaal beter.

De aloude en zeer bekende lijfspreuk luidt: niet klagen maar poetsen. Als je al die jaren geen gebruik hebt gemaakt van je recht om inbreng te leveren en het document werkbaar te maken, dan kunnen we alleen maar zeggen: volgende keer beter opletten.

En tegen NEN kunnen we zeggen: denk voortaan niet alleen aan het eindproduct maar ook aan het proces. Is het zeker dat het document draagvlak heeft en dat de belangrijkste betrokkenen er mee kunnen leven? En dat er geen verslechtering optreedt ten opzichte van vroeger.

Stichting Platform

Asbestverwijdering

Borne

Reageer op dit artikel