artikel

Kunststof wisselaar haalt warmte uit rookgas

bouwbreed

HeatMatrix uit Rotterdam presenteert zijn kunststof rookgaswisselaar LUVO. De wisselaar verwarmt verbrandingslucht voor met restwarmte uit rookgas. “Het systeem is vooralsnog bedoeld voor industriële installaties”, zegt Robert Sakko van HeatMatrix. “De kleinste uitvoering verwerkt 1000 kubieke meter rookgas per uur.” Op termijn wil HeatMatrix van de LUVO een wisselaar maken die warmte terugwint uit ventilatielucht. […]

HeatMatrix uit Rotterdam presenteert zijn kunststof rookgaswisselaar LUVO. De wisselaar verwarmt verbrandingslucht voor met restwarmte uit rookgas. “Het systeem is vooralsnog bedoeld voor industriële installaties”, zegt Robert Sakko van HeatMatrix. “De kleinste uitvoering verwerkt 1000 kubieke meter rookgas per uur.” Op termijn wil HeatMatrix van de LUVO een wisselaar maken die warmte terugwint uit ventilatielucht. “Dat zal met een andere kunststof gebeuren dan die voor de rookgaswisselaar”, zegt Sakko. “Die is te duur om te gebruiken voor ventilatiewisselaars.” De producent zegt de eerste te zijn die een kunststof wisselaar voor rookgas maakt.

Reageer op dit artikel