artikel

Doorbreek dijkdenken

bouwbreed Premium

Bij het CUR-net kennisprogramma Multidijk redeneren ze in “doorbraken in dijkdenken”. Kennelijk is het in dit soort technische kringen geniaal denkwerk om een parkeergarage in het duin te bouwen waardoor je geen duinen en natuurlijke waterkering meer nodig hebt. Super slim wordt het als je dan ook nog aan de zeezijde in de parkeergarage een […]

Bij het CUR-net kennisprogramma Multidijk redeneren ze in “doorbraken in dijkdenken”. Kennelijk is het in dit soort technische kringen geniaal denkwerk om een parkeergarage in het duin te bouwen waardoor je geen duinen en natuurlijke waterkering meer nodig hebt. Super slim wordt het als je dan ook nog aan de zeezijde in de parkeergarage een verkoopluik maakt met wat strandstoeltjes er voor (hopelijk niet in het zand, maar op een betonnen plaatje). Dan heb je nooit meer strandpaviljoens nodig. En briljant is het plaatsen van een politiepost op de parkeergarage. Vervolgens plant je wat helm op het betonnen dak en vanuit Ede ziet het er dan uit als een duin. Weten zij veel?! Je moet toch wel in Ede wonen om niet te snappen dat kustbewoners zich al jaren wekelijks vermaken om de plannen uit met name de infrahoek om de kust te verstevigen, jachthavens aan te leggen met appartementen, eilanden te bouwen voor de kust, een vliegveld met treinverbindingen aan te leggen in zee en ga zo maar door. Bovendien weten ze in Ede natuurlijk niet dat kustdorpen er juist op uit zijn auto’s niet op het strand te parkeren, maar buiten de dorpen. Dat scheelt op een mooie zonnige dag veel ergernis. Van bezoekers en bewoners. Er rijden zelfs al jaren gratis bussen naar het strand.

Trots presenteert CUR-net wie er allemaal hebben meegedacht. Misschien is het een idee bij een volgend doorbrekend idee eerst eens te gaan kijken en wat oploopjes met kustbewoners te beleggen. Dan snap je in ieder geval dat een duin iets anders is dan een instabiele hoop zand.

Andersson Elffers Felix

l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel