artikel

Badkamergeluk

bouwbreed

Ik ben een geluksvogel! Deze zomer heb ik mijn badkamer laten renoveren. Ik heb enorm veel geluk gehad met mijn aannemer, de Poolse Jacek die al 14 jaar in Nederland woont en werkt. Het project verliep goed, binnen budget, en binnen tijd. Mijn badkamer ziet er prachtig uit en alles werkt perfect. Vorig jaar had […]

Ik ben een geluksvogel! Deze zomer heb ik mijn badkamer laten renoveren. Ik heb enorm veel geluk gehad met mijn aannemer, de Poolse Jacek die al 14 jaar in Nederland woont en werkt. Het project verliep goed, binnen budget, en binnen tijd. Mijn badkamer ziet er prachtig uit en alles werkt perfect. Vorig jaar had ik ook al zo’n geluk, bij het kopen van een nieuwe auto. De auto werd op tijd geleverd en alles was zoals het moest zijn. Ik hoefde niet meer te betalen dan vooraf was afgesproken. Zeg nou eens eerlijk, dacht u bij het badkamergeluk: wauw, dat is inderdaad buitengewoon? En bij de auto: maar dat is toch normaal?

Iedereen die ooit wat verbouwd heeft in zijn huis, weet dat het op de kleine klussenmarkt van onervaren particuliere opdrachtgevers bedroevend gesteld is. Van te voren wordt je de hemel beloofd, maar tijdens de uitvoering gaat alles mis. Een legertje zzp’ers komt over je mooie vloer. De een blijft een uurtje, de ander wil tijdens het avondeten nog per se een lawaaiige klus afmaken. De volgende dag komt er geen een opdagen. Vorige week kwam ik via Twitter op de hartekreet van een columnist die zich afvroeg waarom er geen ‘verbouw-HEMA’ of McRenovatebestaat. Ondernemers die keuzes voor consumenten op een simpele manier inzichtelijk maken. En het dan makkelijk regelen. Waarom zijn er geen ondernemers die badkamergeluk aanbieden? Ik wil namelijk geen aannemer, maar een fijne badkamer. Ik wil een energieneutraal huis met een comfortabele woonkamer. En ik wil dat dat op een voor mij zo prettig mogelijke manier tot stand komt. Ik wil me niet druk maken om hoeveel centimeter isolatie ik moet eisen. Waar zijn de ondernemers die geen producten maar diensten aanbieden? Waar zijn de ontzorgers? Hier en daar zijn ondernemers dit pad heel voorzichtig aan het opgaan. Er zijn vast architecten of installateurs of toeleveranciers of bouwbedrijven die zo’n rol zouden kunnen gaan pakken. En zeker in deze barre tijden verbaast het me dat er nog weinig beweging die kant op is. Hier ligt een grote markt!

Directeur Vernieuwing Bouw

j.schlangen@vernieuwingbouw.nl

Reageer op dit artikel