artikel

Robot legt gebruikte klinkers klaar voor herbestrating

bouwbreed Premium

Robot legt gebruikte klinkers klaar voor herbestrating

Henk Vlaming van Vlaming Producs uit Zwaagdijk-Oost zegt de arbeidsomstandigheden van het machinale herbestraten te kunnen verbeteren met zijn ‘pakketteerrobot’.

Deze machine legt gebruikte klinkers in verband gereed voor hergebruik. De machine stapelt telkens vier of vijf gebruikte klinkers in verband op pallets. Twee werklieden kunnen de machine aan de gang houden. De ene vult met een wiellader de machine met stenen, de andere man zorgt er als machinebeheerder voor dat alleen hele stenen zonder blutsen naar de robot worden getransporteerd. De robot verwerkt de klinkers met een mechanische klem. De pakketteermachine zit in een 20-voets container die met een vrachtwagen kan worden vervoerd. Een tweede vrachtwagen vervoert benodigdheden als een transportband en een generator.

 

Reageer op dit artikel