artikel

‘Maak van bouw geen tweederangs bedrijfstak’

bouwbreed

‘Maak van bouw geen tweederangs bedrijfstak’
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De door het kabinet aangewezen topsectoren hebben de bouw allemaal hard nodig. Aannemersfederatie Nederland (AFNL) vraagt minister Verhagen (economische zaken) te zorgen dat de bouw geen tweederangs bedrijfstak wordt.

“Veel zal zich rond de topsectoren gaan bewegen. Het gaat ook om veel geld”, zegt directeur Wim van der Maas. “We hebben Verhagen gevraagd: laat ons iets doen voor de topsectoren. Ok, zei hij. Als antwoord komen we nu met een stuk van tien kantjes. De bouw heeft als kenmerk dat ze facilitair is aan alle topsectoren.” Voorzitter Henk Klein Poelhuis van de AFNL wil voorkomen dat in de naaste toekomst innovatiegelden aan de neus van de bouw voorbij gaan.

Reageer op dit artikel