artikel

Brieven

bouwbreed

Misleiding Ik geloof er helemaal niets van dat het CFV misleid is (‘Oud-bestuurder WSG misleidde toezichthouder’, Cobouw 6 september). WSG werd indertijd, met name door de politiek als voorbeeld gebruikt van een corporatie die wel produktie leverde en daarmee tegemoet kwam aan de nationale politieke doelstelling om een x-aantal woningen te bouwen. Daarvoor was het […]

Misleiding

Ik geloof er helemaal niets van dat het CFV misleid is (‘Oud-bestuurder WSG misleidde toezichthouder’, Cobouw 6 september). WSG werd indertijd, met name door de politiek als voorbeeld gebruikt van een corporatie die wel produktie leverde en daarmee tegemoet kwam aan de nationale politieke doelstelling om een x-aantal woningen te bouwen. Daarvoor was het Centraal Fonds best bereid een oogje dicht te knijpen. Dat zijn tenminste de verhalen die ik steeds hoorde in de tijd dat ik in die regio werkzaam was. Naast heel veel andere verhalen. Overigens heb ik het functioneren van WSG en Peter Span ook bij de koepel gemeld. Maar Aedes heeft er nooit wat mee gedaan en ontkende zelfs later toen het begon te stinken dat die melding is geweest.

Directeur-bestuurder bij Groen Wonen Vlist

Ventilatie kinderdagverblijven

Schrikbarend maar helaas een ontwikkeling die al even gaande is (‘ Ventilatie kinderdagverblijven schiet tekort’, website Cobouw 8 september). Van alle gebouwen heeft zelfs minimaal 30 procent een ongezond binnenklimaat. Dit kan worden ondervangen door slimme systemen maar de gebruikers moeten wel weten hoe ze die systemen moeten gebruiken. Dat het ook anders kan bewijst kinderdagverblijf Solhuset in Denemarken:

in Denemarken:

http://www.activehouse.info/cases/solhuset-denmark-s-most-climate-friendly-nursery

Hier worden de kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs bewust gemaakt van energieverbruik, ventilatie en binnenklimaat!

per e-mail

Ventilatie kinderdagverblijven

Reageer op dit artikel