artikel

Systeem waarschuwt voor beschadigde voegovergang

bouwbreed

Systeem waarschuwt voor beschadigde voegovergang

Onderzoeksinstituut TNO heeft een systeem ontwikkeld dat waarschuwt zodra een stalen voegovergang afwijkend gedrag vertoont en dus waarschijnlijk beschadigd is.

Het systeem is getest bij de Martinus Nijhoffbrug in de A2 bij Zaltbommel. De betreffende voegovergang staat op de planning om deze maand vervangen te worden en was daardoor geschikt voor testdoeleinden.

Om de waarschuwende functie van het zogeheten Early Warning System te testen, wordt binnenkort nog een dynamische proef gedaan. Dan wordt een beschadiging gesimuleerd door één van de rubberen blokjes waarop de voeg rust te verwijderen. Opdrachtgever voor de ontwikkeling van het systeem is Rijkswaterstaat.

Lees het persbericht op de website van Onderzoeksinstituut TNO

Reageer op dit artikel