artikel

Nanochip licht vloeistoffen door

bouwbreed Premium

De Watermark Ink van Harvard School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) stelt direct vast welke chemische stoffen door bluswater in een riool zijn gespoeld. Het is één van de mogelijkheden van de meter. De detector kan de bijzonderheden vaststellen van uiteenlopende vloeistoffen. Een driedimensionale met nanotechniek gestructureerde chip detecteert de eigenschappen aan de hand […]

De Watermark Ink van Harvard School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) stelt direct vast welke chemische stoffen door bluswater in een riool zijn gespoeld. Het is één van de mogelijkheden van de meter. De detector kan de bijzonderheden vaststellen van uiteenlopende vloeistoffen. Een driedimensionale met nanotechniek gestructureerde chip detecteert de eigenschappen aan de hand van de oppervlaktespanning van een vloeistof. De chip bestaat uit een soort gelaagd glas en werkt zonder energiebron. De te testen vloeistof verspreidt zich door middel van poriën en kanalen door de chip. De kleur van het materiaal verandert daardoor en geeft zo uitsluitsel.

Reageer op dit artikel