artikel

Windturbine rendeert ook bij weinig wind

bouwbreed

Ook als het weinig waait wekt de nieuwe windturbine van Quiet Revolution nog een ruim vermogen aan elektriciteit op, meldt de Londense windturbinebouwer. De turbine is een variant van de QR5 die Quiet Revolution al langer bouwt. De aangepaste windturbine heeft een verticale rotor die om de mast draait. Met deze constructie hoeft de turbine […]

Ook als het weinig waait wekt de nieuwe windturbine van Quiet Revolution nog een ruim vermogen aan elektriciteit op, meldt de Londense windturbinebouwer. De turbine is een variant van de QR5 die Quiet Revolution al langer bouwt.

De aangepaste windturbine heeft een verticale rotor die om de mast draait. Met deze constructie hoeft de turbine niet op de wind te staan, maar vangt hij de wind op uit elke richting. Een, eveneens aangepaste, besturing zorgt ervoor dat de rotor uit een telkens veranderend windvermogen een zo groot mogelijk elektrisch vermogen haalt. Door verbetering van onder meer de aerodynamische vorm en het elektrische deel kan de installatie volgens Quiet Revolution het vermogen dat nu bij een lage windsnelheid wordt opgewekt, verdubbelen.

Reageer op dit artikel