artikel

Koninklijke onderscheiding voor Henk Groeneveld

bouwbreed

Koninklijke onderscheiding voor Henk Groeneveld

Henk J. Groeneveld, CEO en enig aandeelhouder van de Groeneveld Groep in Gorinchem, is door Hare Majesteit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn Koninklijke onderscheiding uit handen van Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dat gebeurde tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de onderneming.

Op de foto: In het bijzijn van zijn vrouw Mariëlle kreeg Henk Groeneveld zijn Koninklijke onderscheiding uit handen van Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De Groeneveld Groep is actief in de ontwikkeling, productie en marketing & sales van geavanceerde producten en systemen voor automatisch onderhoud van wegtransportmiddelen, bussen, grondverzet- en bouwmachines, treinen, agrarische en industriële machines, alsmede geavanceerde IT-oplossingen voor de logistieke wereld.

Waarde van familiebedrijven

Buijink onderstreepte in zijn toespraak onder meer de waarde van familiebedrijven en hij noemde Henk Groeneveld “een innovatief ondernemer met een duidelijke visie, de drijvende kracht achter de wereldwijde groei van zijn onderneming, en de initiator van productvernieuwing en innovaties. Een ondernemer die bovendien actief betrokken is bij diverse brancheorganisaties.”

Mondiale onderneming

Onder de gedreven leiding van Henk Groeneveld is de Groeneveld Groep uitgegroeid van een lokaal Nederlands bedrijf tot een mondiaal opererende onderneming, met ruim 30 eigen vestigingen in meer dan twintig landen, van Europa tot Australië en Nieuw Zeeland. Van Rusland en China tot in Noord- en Zuid Amerika. De Groeneveld Groep telt wereldwijd meer dan 500 medewerkers, waarvan ongeveer 150 in Gorinchem.

Meer info: www.groeneveld-group.com.

Reageer op dit artikel