artikel

Actueel

bouwbreed Premium

Bij een column moet het thema actueel zijn. Wat is er nu actueler dan een hype. Het woord hype betekent plotselinge rage rond een persoon, groep of zaak. De volgende woorden hebben er een directe link mee: modegril, plotselinge rage, trend. Een hype kan een echter een sluipmoordenaar zijn en kan een samenleving ontwrichten. Zo’n […]

Bij een column moet het thema actueel zijn. Wat is er nu actueler dan een hype. Het woord hype betekent plotselinge rage rond een persoon, groep of zaak. De volgende woorden hebben er een directe link mee: modegril, plotselinge rage, trend. Een hype kan een echter een sluipmoordenaar zijn en kan een samenleving ontwrichten. Zo’n hype wordt vaak door een belangengroep veroorzaakt. Een groep X die ‘deze techniek’ goed beheerst kan enorme stappen maken. Met ‘deze techniek’ bedoel ik de hype technology.Ik ga u proberen een voorbeeld te geven hoe die hype technologie werkt. Op het moment dat een belangrijke beslissing genomen moet worden die in het voordeel ligt van groep X wordt een hype verzonnen en spant zij samen met een media- techniek. Zoals u weet zijn er momenteel voldoende media (zender-ontvangst) technieken zodat er snel een hype in de lucht kan zweven. Denk aan: twitter, hyves, facebook, sms, email, internet, en de vele apps die te downloaden zijn om actuele informatie te ontvangen. Steldat die belangrijke beslissing is om een branche of andere belangenvereniging op te heffen doordat ze te weinig voor hun leden doen (Let op: dit is een voorbeeld). Je zou dan heel handig één van de bovenstaande media- technieken kunnen gebruiken om dit supersnel in de lucht te brengen, vervolgens de effecten te meten, eventueel bij te sturen of op te stuwen door middel van een andere mediatechniek. Vervolgens is een deel van groep X allang weer bezig om iets anders op te zetten, zodat het bijna niet meer bij te houden is wat er allemaal langs komt. Prikkels te over! En dan moet u weten dat mensen zelfs verslaafd zijn aan zulke prikkels. Tip: vermijd op vakantie alle media, dan heb je pas echt vakantie.

Hoogstraten Wegenbouw

Reageer op dit artikel