artikel

Verboden liefde

bouwbreed Premium

Terwijl de traumaheli onverrichter zake weer het hemelruim boven de leerfabriek koos en het opgetrommelde hulpteam de laatste plooien gladstreek van de in paniek ingerichte stilteplek, bereidde de rector zich voor op de aangekondigde persconferentie. Voor de toiletspiegel trok hij zijn te strakke stropdas nog even recht en ploegde met een vies kammetje door zijn […]

Terwijl de traumaheli onverrichter zake weer het hemelruim boven de leerfabriek koos en het opgetrommelde hulpteam de laatste plooien gladstreek van de in paniek ingerichte stilteplek, bereidde de rector zich voor op de aangekondigde persconferentie. Voor de toiletspiegel trok hij zijn te strakke stropdas nog even recht en ploegde met een vies kammetje door zijn vlassige haardos. De acute schorsing van een van zijn beste leraren die een maand of drie zijn belangrijkste hormonen voeding had gegeven via romantische sms’jes, gaf een eminent gevoel. Hij had persoonlijk ten overstaan van jan en alleman de wiskundedocent uit de klas gesleurd en overgeleverd aan ‘Bromsnor’. De schrijvende en filmende mediamuskieten zouden hem als onbetekenende staatsburger in een klap beroemd en belangrijk maken. Oké hij had zelf ook wel eens ongemerkt boven in het bouwvakkerdecolleté van zo’n kortgebroekte opgeschoten puber gekeken en daarbij gefantaseerd dat het toch wel lekker zou zijn om er een wip mee te maken, maar hij had nooit de behoefte gehad om opwindende sms’jes te sturen. Op professionele wijze had het zorgteam de kinderarts ingeschakeld die het zestienjarige meisje nauwkeurig op digitale ontmaagding had onderzocht. Het was niet duidelijk geworden wie dit Trojaans paard voor zijn rekening moest nemen, maar beschadigd was ze volgens de hulpverleners wel. ‘Wat een schande’ riepen alle hypocriete ouders in koor, nadat ze via een alarmerende briefing op de hoogte waren gebracht van de verboden liefde tussen twee mensen die zich met behulp van de nieuwe media had gemanifesteerd. De nog jonge en gedreven leraar die zich zwaar misrekend had aan de flirt, zat inmiddels berooid achter de geraniums af te wachten of zijn onschuldige avances niet zouden eindigen in het cachot. Volgens de wet is het namelijk buitengewoon dubieus dat een onderwijsgevende een verhouding met een leerling begint, maar de overheid zou het juist moeten stimuleren. Het lerarentekort zou met behulp van deze noem het maar secundaire arbeidsvoorwaarden, snel achterhaald zijn, want laten we eerlijk zijn; wat is er nog leuker dan in een digitale omgeving te werken waarin uitdaging en prikkels op een presenteerblaadje worden aangereikt door gewillige tieners?

Algemeen directeur Techniekhuys

Reageer op dit artikel