artikel

Prijs voor biogasproject Polderwijk Zeewolde

bouwbreed Premium

De Polderwijk in Zeewolde heeft tijdens het congres Euroheat&Power in Parijs de Award of Excellence gekregen vanwege het toegepaste energieconcept. In de wijk transporteert een melkveehouder vanuit een mestvergister ruw biogas naar een warmtekrachtinstallatie bij de wijk. De warmte die vrijkomt bij de opwekking van groene stroom wordt naar de circa duizend woningen getransporteerd. In […]

De Polderwijk in Zeewolde heeft tijdens het congres Euroheat&Power in Parijs de Award of Excellence gekregen vanwege het toegepaste energieconcept. In de wijk transporteert een melkveehouder vanuit een mestvergister ruw biogas naar een warmtekrachtinstallatie bij de wijk.

De warmte die vrijkomt bij de opwekking van groene stroom wordt naar de circa duizend woningen getransporteerd. In 2010 kon zo 7,5 miljoen kWh elektriciteit worden opgewekt. De warmte uit het biogas leverde een besparing op van 800.000 kubieke meter aardgas.

Het elektrisch rendement van de warmtekrachtinstallatie op biogas was met 41 procent iets hoger dan het gemiddelde van de Nederlandse elektriciteitscentrales.

Reageer op dit artikel