artikel

Meppel investeert in duurzaam energiebedrijf

bouwbreed

De gemeente Meppel investeert drie ton in de duurzame energievoorziening voor de wijk Nieuwveense Landen waar in 2030 circa 3400 woningen gebouwd zullen zijn. De gemeente is daarmee mede-eigenaar van het energiebedrijf. De andere investeerder is netbeheerder Rendo die er eveneens drie ton in stopt. Zonder financiële deelname van de gemeente was geen energiebedrijf bereid […]

De gemeente Meppel investeert drie ton in de duurzame energievoorziening voor de wijk Nieuwveense Landen waar in 2030 circa 3400 woningen gebouwd zullen zijn. De gemeente is daarmee mede-eigenaar van het energiebedrijf. De andere investeerder is netbeheerder Rendo die er eveneens drie ton in stopt.

Zonder financiële deelname van de gemeente was geen energiebedrijf bereid geld te steken in het zogeheten Lokaal Duurzaam Energie Bedrijf. Tussen 2012 en 2016 voorziet de gemeente een jaarlijkse kapitaallast van 15.000 euro.

De gemeente heeft haar deelname in het LDEB laten controleren op de regels voor staatssteun. Volgens de juristen is de gemeentelijke actie geoorloofd. De ambitie is om in 2030 een energieleverende wijk te creëren.

Reageer op dit artikel