artikel

Laagfrequent geluid trilt verstopte buis open

bouwbreed

Laagfrequente geluidspulsen blazen verstoppingen uit buisleidingen die onder water liggen. Paradigm Solutions uit Aberdeen heeft een systeem ontwikkeld dat met geluidsgolven eventuele obstakels opspoort en vervolgens met laagfrequent geluid uit elkaar trilt. De gebruiker kan de bijzonderheden van de pulsen zelf instellen. Het bedrijf biedt zijn methode aan als alternatief voor duikers die verstoppingen moeten […]

Laagfrequente geluidspulsen blazen verstoppingen uit buisleidingen die onder water liggen. Paradigm Solutions uit Aberdeen heeft een systeem ontwikkeld dat met geluidsgolven eventuele obstakels opspoort en vervolgens met laagfrequent geluid uit elkaar trilt. De gebruiker kan de bijzonderheden van de pulsen zelf instellen. Het bedrijf biedt zijn methode aan als alternatief voor duikers die verstoppingen moeten verhelpen. Paradigm richt zich met deze techniek vooral op de olie-industrie.

Reageer op dit artikel