artikel

Laadvloer door ZaXemi over de volle lengte te benutten

bouwbreed

Laadvloer door ZaXemi over de volle lengte te benutten

De nieuwe ZaXemi heeft in de getoonde uitvoering een laadvloer van zes meter en nog eens twee meter dertig op de zwanenhals. Dit betekent in de praktijk, dat bijvoorbeeld drie forse maaimachines zonder problemen vervoerd kunnen worden. Nuttig om daarbij gewichtsoverschrijding te voorkomen is de ingebouwde meter voor de schoteldruk.

De oplegger is volledig gegalvaniseerd, terwijl de laadvloer is uitgevoerd als metaalraster. Hierdoor wordt een uitstekende grip verkregen voor rollend materieel. In de laadvloer zijn sjor-ogen aangebracht voor het veilig vastzetten van de lading. Eventueel kan de ZaXemi worden uitgerust met zijborden met uitneembare rongen. De totale laadvloerbreedte bedraagt 220 cm.

Ingebouwde schoteldrukmeter

Het maximale laadvermogen in deze BE uitvoering bedraagt 6500 kilo. De schoteldruk op de Iveco trekker mag maximaal 1500 kilo bedragen en om overschrijding te voorkomen is een weegsysteem ingebouwd. Op de meter is eenvoudig af te lezen hoeveel gewicht er op de schotel ligt, waardoor veilig beladen kinderlijk eenvoudig is.

Iveco onderdelen

De ZaXemi oplegger is voorzien van twee luchtgeveerde Veldhuizen assen met een maximaal laadvermogen van 3750 kg per stuk. De assen zijn voorzien van luchtbediende Iveco Daily schijfremmen met ABS en lagers. Acht banden van de afmeting 185/70 op 13 inch velgen zorgen door hun dubbellucht montage voor de nodige technische reserve.

Het grote voordeel van de toepassing van Iveco remdelen en lagers is, dat zowel de trekker als de oplegger voor reparatie en onderhoud bij de Iveco dealer in goede handen is.

Meer info: www.veldhuizen.eu.

Reageer op dit artikel