artikel

‘Ketenintegratie in onderhoud werkt wel’

bouwbreed

Ketenintegratie als werkwijze laat zich vanuit de nieuwbouw misschien niet goed omvormen voor het onderhoud. Dankzij resultaatgericht vastgoedonderhoud en prestatiegericht samenwerken is dit voor het beheer en planmatig onderhoud van het corporatiebezit echter wel gelukt.

Dit schrijven Jack de Leeuw en Paul Raasveld van Stichting Vastgoedonderhoud VGO dinsdag in een opinieartikel in Cobouw. Het doel van Stichting VGO is om met name woningcorporaties en onderhoudsbedrijven te ondersteunen bij resultaatgericht onderhoud. De stichting doet dat door onder andere een keurmerk in het leven te roepen. Het VGO-keurmerk voor het onderhoud van de buitenschil van gebouwen is daarbij een eerste stap.

Volgens De Leeuw en Raasveld is werken onder VGO-keur een bewezen methode om de kosten per verhuureenheid te verlagen, wetenschappelijk onderbouwd door de Technische Universiteit Delft.

Lees morgen in dagblad Cobouw het opinieartikel van Jack de Leeuw en Paul Raasveld!

Reageer op dit artikel