artikel

3 in 1

bouwbreed Premium

Hé, hé eindelijk een echte doorbraak in wording. Ik begin deze column niet voor niets met 3 in 1. Het zijn namelijk drie problemen die in één keer opgelost gaan worden. We vergeten nooit welke problemen zich voordeden en nog voordoen in de bouw. Ongezonde fysieke situaties die door keiharde belangen onmogelijk schenen opgelost te […]

Hé, hé eindelijk een echte doorbraak in wording. Ik begin deze column niet voor niets met 3 in 1. Het zijn namelijk drie problemen die in één keer opgelost gaan worden. We vergeten nooit welke problemen zich voordeden en nog voordoen in de bouw. Ongezonde fysieke situaties die door keiharde belangen onmogelijk schenen opgelost te kunnen worden. Welke belangen zijn dat dan zult u zich afvragen. Het zijn de belangen van de keiharde meedogenloze mensen in de bouw. Het zijn die mensen die hun medemensen zo opfokken om – tot het uiterste toe – overproductie te draaien. Vervolgens verdwijnen die mensen die het aangedaan zijn op hun dertigste uit de bouw of ze verdwijnen voor hun vijfenvijftigste in de ziektewet. Vaak zijn het ook de medewerkers zelf die hun probleem niet willen zien. Daar tegenover zijn de veroorzakers nog te benauwd om zelf de invaliditeitsmiddelen te betalen voor degene die het aangedaan zijn terwijl ze bakken met geld aan hen hebben overgehouden. We kennen waarschijnlijk allemaal wel die termen van “zo dat heb je mooi gedaan, maar wat denk je over morgen?” Maar Let op! Ik kan u verzekeren, er komt een all-in-one oplossing voor onze mensen in de bouw. Want de drie volgende problemen zijn en worden zelfs door overheid en universiteit erkend. 1. De aankomende vergrijzing (dit gaat de bouw forse productieschade opleveren). 2 De steeds groter wordende menigte die om gezondheidsredenen de bouw verlaten of gaat verlaten. 3 De concurrentie van buitenlandse lonen die het bijna onmogelijk maken om nog projecten met dure Nederlanders te maken. Ik zou zeggen, kom dat zien en horen op vrijdag 13 mei in de TU-Eindhoven, hoe gezondheidskunde, bouwkunde en robotica gestimuleerd door de overheid, de handen inéén slaan voor nu en in de toekomst (www.futuresiteconferences.nl/index.php/vdcm/VDCM11).

Hoogstraten Wegenbouw

Reageer op dit artikel