artikel

Warrior politics op de weg

bouwbreed

Zelden zoveel bijval gekregen op een column als twee weken geleden. Het onderwerp? De weg is van het volk. Ik riep daarin op om op ludieke wijze actie te voeren tegen vrachtwagens die in de weg rijden of die ongelukken veroorzaken. Een aantal grote expeditiebedrijven is al dagen telefonisch onbereikbaar en hun webverbindingen liggen plat. […]

Zelden zoveel bijval gekregen op een column als twee weken geleden. Het onderwerp? De weg is van het volk. Ik riep daarin op om op ludieke wijze actie te voeren tegen vrachtwagens die in de weg rijden of die ongelukken veroorzaken. Een aantal grote expeditiebedrijven is al dagen telefonisch onbereikbaar en hun webverbindingen liggen plat. Bovendien zijn de eerste parkeerterreinen ludiek geblokkeerd. Niet met een container, maar met een te zwaar beladen vrachtwagen die (dus) een klapband kreeg. Vorige week schreef ik over warrior politics. Je verslaat een tegenstander alleen met geraffineerde gemeenheid. Wie schetst mijn verbazing dat de strijd om de macht op de weg direct na die column al escaleert. Want de keiharde en meedogenloze aanval van de Kings of the Road op de nationale bereikbaarheid is zonder precedent. Het laten verongelukken van een vrachtwagen vol met aardappels op maandagochtend door een dronken bestuurder is een briljante aanval op het humeur van rijdend Nederland. The Kingslaten zien dat zij de baas zijn op de A2. Nu nog onze tegenzet.

Adviseur Andersson Elffers Felix

Utrecht

Reageer op dit artikel