artikel

Vestas verdubbelt vermogen van windturbine

bouwbreed

Vestas Wind Systems wil een 7 megawatt sterke windturbine bouwen. De turbine krijgt een rotor van 164 meter en is bedoeld voor windparken op zee. In 2015 moet de productie beginnen van wat de V164-7.0MW gaat heten. De grootste windturbine die Vestas momenteel aanbiedt heeft een vermogen van 3 megawatt. De Amerikaanse fabrikant Clipper bouwt […]

Vestas Wind Systems wil een 7 megawatt sterke windturbine bouwen. De turbine krijgt een rotor van 164 meter en is bedoeld voor windparken op zee. In 2015 moet de productie beginnen van wat de V164-7.0MW gaat heten. De grootste windturbine die Vestas momenteel aanbiedt heeft een vermogen van 3 megawatt. De Amerikaanse fabrikant Clipper bouwt momenteel een windturbine van 10 megawatt voor een Brits windpark op zee. De Noorse fabrikant Sway bouwt een vergelijkbare windturbine voor een offshore-windpark.

Reageer op dit artikel