artikel

Scheuten werkt aan beter isolerend tuinbouwglas

bouwbreed Premium

Scheuten Glas legt zich nadrukkelijker toe op de tuin-bouwsector. De producent ontwikkelde producten die meer licht doorlaten en beter isoleren. Eén innovatie is VenloW-e beglazing, isolatie­glas met een lichttransmissie van 89 procent en een isolatiewaarde van Ug 1,3. Deze waarden zijn mogelijk dankzij speciaal low-iron glas dat Scheuten produceert in een floatglasfabriek in het Duitse […]

Scheuten Glas legt zich nadrukkelijker toe op de tuin-bouwsector. De producent ontwikkelde producten die meer licht doorlaten en beter isoleren. Eén innovatie is VenloW-e beglazing, isolatie­glas met een lichttransmissie van 89 procent en een isolatiewaarde van Ug 1,3. Deze waarden zijn mogelijk dankzij speciaal low-iron glas dat Scheuten produceert in een floatglasfabriek in het Duitse Osterweddingen.

Met coatings wordt gewerkt aan betere transmissie- en isolatiewaarden. De eerste testresultaten zijn veelbelovend en worden bevestigd door de Universiteit van Wageningen. In Nederlandse proefkassen vindt onderzoek plaats naar het energieverbruik.

Ook werkt Scheuten aan drie producten die zich kenmerken door verhoogde lichttransmissie. Enkelvoudig low-iron glas met een lichttransmissie van 93 of 96 procent, en een isolatievariant die een lichttransmissie van 92 procent combineert met een isolatiewaarde van Ug 2,7.

Reageer op dit artikel