artikel

Expert helpt monteur via camera uit de problemen

bouwbreed

Onsight is een speciale HD-camera die monteurs die er niet meer uitkomen weer op weg helpt. De bijbehorende programmatuur verbindt de monteur op de locatie via een internetverbinding en een beveiligde website met een expert elders op de wereld. Met de spreek/luister-verbinding van de camera kan de monteur het probleem toelichten. Onsight is een ontwikkeling […]

Onsight is een speciale HD-camera die monteurs die er niet meer uitkomen weer op weg helpt. De bijbehorende programmatuur verbindt de monteur op de locatie via een internetverbinding en een beveiligde website met een expert elders op de wereld. Met de spreek/luister-verbinding van de camera kan de monteur het probleem toelichten. Onsight is een ontwikkeling van het Canadese Librestream. “In Noord-Amerika zijn er sinds de introductie in 2007 ruim vijfhonderd van verkocht”, zegt Jörg Brinkmann van Europees importeur See It Now uit Düsseldorf. In Europa wordt het systeem volgens hem nog niet gebruikt. De fabrikant levert drie uitvoeringen waarvan de goedkoopste 6000 euro kost.

“Een beeld geeft een betere indruk van een mankement dan woorden, vindt Brinkmann. Met de Onsight kan de monteur op het beeldscherm van de camera met een stift een mankerend onderdeel omcirkelen en het bijbehorende typenummer noteren.

De programmatuur gaat uit van Windows CE.

Reageer op dit artikel