artikel

Britten gokken op dunne zonnecel

bouwbreed

Het Britse bedrijf Molecular Solar wil ‘organische zonnecellen’ maken. Het bedrijf gebruikt daarvoor materialen die ook worden toegepast in beeldschermen met organische leds. Evenals organische leds worden de beoogde zonnecellen zo dun dat ze ‘op de rol’ kunnen worden geleverd. De zonnecellen worden opgebouwd uit twee materialen die onder invloed van zonlicht een elektrische stroom […]

Het Britse bedrijf Molecular Solar wil ‘organische zonnecellen’ maken. Het bedrijf gebruikt daarvoor materialen die ook worden toegepast in beeldschermen met organische leds. Evenals organische leds worden de beoogde zonnecellen zo dun dat ze ‘op de rol’ kunnen worden geleverd. De zonnecellen worden opgebouwd uit twee materialen die onder invloed van zonlicht een elektrische stroom genereren.

De organische zonnecellen die Molecular Solar wil maken hebben volgens het bedrijf een rendement van ruim 10 procent. Het materiaal zet het hele spectrum van het zonlicht om in elektriciteit. De kosten van deze conversie liggen rond 30 eurocent per watt opgewekt vermogen. Omzetting in conventionele siliciumpanelen kost ongeveer 75 eurocent. Molecular Solar komt voort uit de universiteit van Warwick.

Reageer op dit artikel