artikel

opi reacties ma 14 mrt

bouwbreed Premium

Op de blaren zitten In de jaren negentig hebben de meeste corporaties de brutering en verzelfstandiging van Heerma enthousiast met beide handen aangegrepen (en daarna de salarissen flink opgetrokken), hebben de grote broek aangetrokken en zijn flink mee gaan doen aan speculeren in onroerend goed, en nu moeten ze op de blaren zitten (‘Oplopende verliezen […]

Op de blaren zitten

In de jaren negentig hebben de meeste corporaties de brutering en verzelfstandiging van Heerma enthousiast met beide handen aangegrepen (en daarna de salarissen flink opgetrokken), hebben de grote broek aangetrokken en zijn flink mee gaan doen aan speculeren in onroerend goed, en nu moeten ze op de blaren zitten (‘Oplopende verliezen tijdbom onder volkshuisvesting’, Cobouw 10 maart). De huurder met een laag inkomen wordt weer het slachtoffer. En naar wie wordt dan gekeken voor de oplossing? De overheid uiteraard, zoals altijd. Net als bij de bankencrisis. Eerst eens de hand in eigen boezem steken, zou dat niet beter zijn?

per e-mail

Reageer op dit artikel