artikel

Ome Nico

bouwbreed

Met het stuk koperdraad dat de contouren had van de Griekse letter omega losjes in mijn kleine kinderknuistjes, sloop ik zoekend naar wateraders over het besintelde hofpad van de ouderlijke moestuin. De inspiratie voor deze speurtocht had ik gekregen van mijn lievelingsoom, de goochemerd onder de verwanten, die iedereen wijs maakte dat hij paranormaal begaafd […]

Met het stuk koperdraad dat de contouren had van de Griekse letter omega losjes in mijn kleine kinderknuistjes, sloop ik zoekend naar wateraders over het besintelde hofpad van de ouderlijke moestuin. De inspiratie voor deze speurtocht had ik gekregen van mijn lievelingsoom, de goochemerd onder de verwanten, die iedereen wijs maakte dat hij paranormaal begaafd was en magnetische handen had. Zijn wichelroede had hij wel erg letterlijk gebruikt want boze tongen beweerden dat hij wel eens een vrouw ‘geneeskundig’ had bestreken die daar zwanger uit was gekomen. Hoe graag ik het ook wilde; ik kreeg geen contact met de aardse onstuimigheid waardoor mijn pendel slap naar beneden bleef gericht. Een jammerlijke zaak want het beteugelen van die hocus pocus zou mij een prachtige economische toekomst kunnen brengen. Ik voorzag toen al dat energievoorziening in combinatie met het verstrekken van manuele subtiliteit aan vrouwelijk schoon kon leiden tot een dikke beurs en vooral veel lichamelijk genot. Toen jaren later bleek dat ouwehoeren mij beter af ging dan strijken en ik zelfs in staat was daarmee invloed uit te oefenen, leek het perspectief op motivatietrainer meer ‘tjakka’ te hebben. Dat met deze stiel ook veel poen valt te verdienen blijkt wel uit de grootste bouwfraude die er ooit is geweest in ons land. De kleurrijkste verdachte van die schurkenmeute, Nico Vijsma, is namelijk ook ‘therapeut’ op het gebied van neurolinguïstisch drillen en programmeren. Deze charismatische flamboyante schavuit, met geen greintje verstand van vastgoed of projectontwikkeling, inspireerde eveneens als lievelingsoom een neefje. Het betrof echter geen abracadabra, maar een hoofdrol als ‘Don Giovanni’ binnen de stenenschuiversbende. Ome Nico bracht met praatsessies balans in het emotionele evenwicht van de witteboordencriminelen en hielp ze als mental coach over hun faalangst heen. En passant zorgde hij ervoor dat zijn eigen bankrekening op mysterieuze wijze werd gespekt met zo’n kleine 18 miljoen. Zonder ‘Ome Nico’ zou het dus nooit wat zijn geworden met de droomcarrière van de voormalige kopstukken binnen het Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds. De weg naar een beter imago van de vastgoedwereld is door deze zwendelarij wederom verlengd, een reden om de hoogste penitentie hiervoor nog te laag te vinden.

Algemeen directeur TechniekHuys

Reageer op dit artikel