BIA Beton B.V.

 • Postadres
  Postbus 99 6600 AB Wijchen
 • Bezoekadres
  Loonse Waard 22 6606 KG Wijchen
 • Telefoonnummer
  024 - 64 88 484
 • Fax
  024 648 84 80
 • E-mailadres
 • Website

MET BIA BETON EEN GEZONDERE LEEFOMGEVING

BIA Beton

Producent van betonstenen & -blokken, een onderneming met beide benen op de grond, zakelijk, no-nonsense, maar blijvend innovatief en continue bezig met de wensen die leven in de markt. De laatste jaren hebben we innovaties op de markt gebracht die een positieve bijdrage leverde op het gebied van het grondstofbeleid “C2C” en de arbeidsomstandigheden op de bouwplaats. We zijn nu bezig met gezondheid en hebben het BIA Gezondheidsprogramma ontwikkeld, onderdeel is de gezondheidsgevel.

BIA GEZONDHEIDSGEVEL

Voor een gezond en aangenaam leefklimaat in de wijk heeft BIA Beton samen met een aantal partners producten ontwikkeld die de leefomgeving in en om het gebouw aanzienlijk verbeteren. Onderstaand een tweetal voorbeelden van producten die zijn ontwikkeld en worden toegepast.

BIA GROENE GEVELS

BIA Groene Gevels zijn betaalbaar dit komt omdat het buitenspouwblad en de groene gevel is teruggebracht in één blok en hierdoor geen extra constructie nodig is. Buiten de voordelen als CO2 reducering en absorberen van fijnstof  geeft de gevel ook de functies terug aan het gesloten territorium en er ontstaat extra oppervlakte voor beplanting en plekken voor vogels en insecten.

BIA CLEAR HAALT SCHADELIJKE STIKSTOFOXIDE UIT DE LUCHT

BIA Clear is een luchtzuiverende gevelsteen, de toplaag van deze betonsteen is samengesteld uit TioCem®, een cement dat nanodeeltjes titaanoxide bevat. BIA Clear de luchtzuiverende gevelsteen filtert schadelijke stikstofoxide uit de lucht en bouwt daarmee aan een schone en zuivere leefomgeving

BIA BIOBASED

BIA is samen met een aantal strategische partners bezig om op micro- als op macroniveau verbeteringen aan te brengen in de kringloop van het grondstoffenbeleid.

Heeft u vragen of oplossingen op grondstof-, product- of gevelniveau bel ons op om een afspraak te maken want BIA staat open voor een duurzame samenwerking.

Klik hier voor de video