Aanbestedingen in de bouw

Aanbestedingen in de bouw: zo vergroot je je kansen

De manier waarop we bouwen verandert. Ook de eisen voor het aanbestedingen in de bouw. Circulair bouwen, Social Return On Investment (SROI), omgevingsmanagement, BREEAM. Zulke thema’s willen opdrachtgevers zien in de plannen.

Lees hoe je zorgt dat die thema’s je kansen vergroten om een aanbesteding te winnen. En waarmee je rekening moet houden in het tendertraject.

Kennis over aanbestedingen

Om je te onderscheiden moet je als bouwbedrijf in een breder en specialistischer perspectief denken. Dat vraagt meer inzicht in en overzicht van ontwikkelingen in dit complexe speelveld. Vroeger lag de nadruk vooral op calculeren. Nu lijken juist ambities en doelstellingen de norm bij aanbestedingen in de bouw.

Goed advies, wees op de hoogte van overheidsplannen en EU-aanbestedingen op dit gebied. Bijvoorbeeld via Cobouw Bouwberichten. Dat zorgt voor grip op de ontwikkelingen.

 

EMVI-schrijvers

Toenemende focus op ambities en doelstellingen van opdrachtgevers vraagt om meerdere expertises in het tendertraject. Vooral de rol van EMVI-schrijvers in het tendertraject wordt door steeds meer bouwbedrijven onderschreven als een grote meerwaarde.

Leesbaarheid, SMART-formuleren, logisch redeneren. Dat is steeds belangrijker om kansen, risicobeheersingsmaatregelen en prijs-kwaliteitverhouding duidelijker en overtuigender voor het voetlicht te brengen.

Zo krijg je grip

Het speelveld van bouwprofessionals wordt complexer en breder. Dat betekent dat je ontwikkelingen in de bouwsector snel wil signaleren. Dan kun je daarop inspelen. Op de hoogte blijven kan met Cobouw Bouwberichten. Gebruik het als kennis- en inspiratiebron.

Ben je bouwprofessional, dan krijg je te maken met aanbestedingen in de bouw. Cobouw Bouwberichten levert je de overheidsplannen en EU-aanbestedingen Probeer het gratis.

Ga naar Cobouw Bouwberichten